Senyum

Senyum
Senyum Itu Indah

Tuesday, 18 January 2011

nO BiG dEaL

Bismillah...

Wah, tetibe je dapat idea nak update blog pas baca Al-Quran tadi.
Mana taknya, bila tak ada keje, mesti ngadap my luvly sweet heart lappy nie
Bukan buat keje len pon, tengok FB je.
Haha~ sengal di situ

Why "No Big Deal"????

Banyak perkara yang aku nak kaitkan dengan perkataan ni.
Beberapa hari lepas, aku memang emo.
Kemudian, datang pula masalah yang banyak dalam satu masa
Memang kene migrine la lepas tu
Nak tidur pun tak lena
Paling awal tidur pun pukul 2 lebih
Insomnia ke?? Tak kot..
huhu~

Balik pada statement tadi
Semua masalah yang dihadapi ada jalan penyelesaiannya
Tak kira la masalah tu dari sekecil bakteria atau sebesar gunung pun
Sure ade solutionnya
Kalau tak jumpa gak, cepat-cepat lah berdoa ye kawan-kawan

Okay then
Masa aku pergi gotong-royong kat masjid sabtu lepas,
Aku ada la berborak-borak dengan kawan aku
Wah, gosip dalam masjid tu nokss...
Huhu~
Pak puk pak puk cite, terkeluarlah satu topik nie
Aku dengar je lah sebab nak berkongsi idea

Berkenaan dengan some guy ni, kawan member aku
Duk syok kat member aku sedangkan dia dah ada mata air, bukan Mat Tahir ye
Bukan main lagi mengayat member aku
Bila member aku tanya status dia, dia cakap single
Sanggup menipu nyah!
Nasib baik member aku nie tak la macam nak mati cinta kat guy tu
Tup tup member aku nie dapat call
Hamek kau, girlfriend dia call nokss
Marah gile nyah perempuan tu kat member aku
Dengan hati yang suci dan murni, member aku ni dengar je la
Ye la, time tu member aku nie sayang kat guy tu
Tapi bila da kena serang, sape tak sakit nyah???
Last-last, member aku dah tak amek pusing pun dengan guy tu
"No big deal-lah, ramai lagi lelaki yang sesuai tuk ko, ok"

Second story
Nie aku dapat dari member aku juga
But, dia adalah seorang jejaka u..
Huhu~
Bukan dia sorang je tau, ramai lagi yang jadi resonden aku ini
Tak best la kalau kita duk asyik cakap pasal satu masalah just berpihak pada satu je
So, aku dengarlah pandangan dari pihak Adam yang gagah ini
Mereka cakap, lelaki ini cari awek bukan sebab dia tak sayang awek dia tu
Cuma nak something yang diffrent, yang tak ada pada awek dia
Dan dia nak buat pilihan yang tepat sebelum mak mak diorang yang pilih menantu
So, girls...
If korang dapat bf yang dah ada gf lain, kena tahan lah ye
Kena pandai ambil hati bf u all tu
Jaga elok-elok, belai-belai macam kucing
Sure dia akan pilih u all lah
Tapi itu kalau u all betul-betul sayang kat bf u all lah
Tapi kalau u all da wat solat istikharah, dan rasa dia bukan soulmate u all,
Baik u all blah tinggalkan guy tu saja
No big deal, okay
Dan kalau u all tak nak di label sebagai perampas pun u all bley tarik diri awal-awal
Sebelum u all kene serang dengan 'lebah-lebah' tu..
Upsss......
Macam dah berpengalaman je aku nie???
Ha ha ha~

2 comments:

E.d.Y said...

thanks follow me...:)

LuVLYdOvE said...

most wlcm
=)